Οι πυρομανείς ξαναχτύπησαν, αυτή τη φορά στη Λαυρεωτική φώτο

Τropaio: Στάχτη και αποκαΐδια στην Κερατέα μετά τη μεγάλη φωτιά.«φαίνεται ότι οι φωτιά δεν ήταν αναίτιες, μπήκε από ανθρώπινο χέρι, βάσει των καταγγελιών»

Μπορεί η μάχη που δόθηκε για να περιοριστεί η φωτιά στην Κερατέα και να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου να κερδήθηκε όμως άφησε πίσω της μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή.

Χιλιάδες στρέμματα καμένης γης και παρθένου δάσους άφησε πίσω της η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8) στην Κερατέα. Μπορεί από τις φλόγες να μην καταγράφηκαν ζημιές σε σπίτια ή επιχειρήσεις όμως η φύση για ακόμα μια φορά… λαβώθηκε ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η φωτιά στην περιοχή έχει οριοθετηθεί και στο σημείο υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα που σβήνουν κάποιες μικροεστίες εσωτερικά και περιβρέχουν την περίμετρο για αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Ψάχνουν τους εμπρηστές της Λαυρεωτικής
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα.

Ο αρχηγός του Π.Σ., Στέφανος Κολοκούρης έδωσε εντολή από την πρώτη στιγμή να μεταβεί στην περιοχή Μαρκάτι κλιμάκιο της ειδικής υπηρεσίας, καθώς υπήρξε καταγγελία για δράση εμπρηστών.

Η καταγγελία ανέφερε ότι πρωινές ώρες τη Δευτέρα άτομα που επέβαιναν σε λευκό όχημα με φιμέ τζάμια πέταξαν πίσω από κάδους απορριμμάτων ύποπτο αντικείμενο. Στη συνέχεια, το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Ακολούθησαν καπνοί και φωτιά. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε σημείο με χαμηλή βλάστηση στο Μαρκάτι. Από το συγκεκριμένο σημείο ξεκίνησε η πυρκαγιά που γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ανέμων.

Οι ειδικές υπηρεσίες προσπαθούν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο όχημα ή αν όχι αυτό τις πινακίδες κυκλοφορίας του. Επίσης συλλέγουν μαρτυρίες από την περιοχή για ύποπτες κινήσεις το πρωινό της Δευτέρας.
Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!