«Ξεχασμένο» παιδί σε σχολικό Λεωφορείο:

Tropaio: η ανευθυνότητα στο μεγαλείο της. Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως Δευτέρα (20/09/2021) ένα κοριτσάκι 2 ετών «ξεχάστηκε» επί πέντε ώρες μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο.  Με ένα email προς όλους τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο της Βάρκιζας προσπάθησαν οι υπεύθυνοί του να δικαιολογήσουν το πρωτοφανές περιστατικό

Ο οδηγός που απασχολείται σε ιδιωτικό σταθμό της Βάρκιζας, μετά τη παράδοση των παιδιών επέστρεψε σπίτι του, στην περιοχή Πηγαδάκια, μην ελέγχοντας όμως το λεωφορείο. Δυστυχώς, εκεί βρισκόταν ένα μικρό παιδί που κλειδώθηκε στο όχημα χωρίς κανείς από τον σταθμό να τσεκάρει για ποιο λόγο το παιδί απουσίαζε από τον σταθμό.

Όταν ξύπνησε το κοριτσάκι έπειτα από πέντε ώρες, ξέσπασε σε κλάματα. Μια περαστική από το σημείο γυναίκα το άκουσε και κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όταν το κοριτσάκι βγήκε από το λεωφορείο βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Οι γονείς της μικρής υπέβαλλαν μήνυση για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Πάντως οι έλεγχοι του επιθεωρητή της Περιφέρειας δεν είναι όσο συχνοί θα έπρεπε.
.

Εδώ υπάρχει ολέθριο σφάλμα εκ μέρους του παιδικού σταθμού, οι οποίες ξεκινούν από τον οδηγό και συνεχίζονται στον συνοδό στο σχολικό λεωφορείο και έπειτα στον εκπαιδευτικό και στον υπεύθυνο του παιδικού σταθμού.
Ο οδηγός δεν έλεγξε το λεωφορείο, ο συνοδός με τη σειρά του δεν τσέκαρε πόσα παιδιά εξήλθαν και ο υπεύθυνος του σταθμού όπως και ο εκπαιδευτικός στην τάξη, δεν εξακρίβωσαν, δεν ασχολήθηκαν καν με το γιατί το συγκεκριμένο κοριτσάκι έλειπε από τον σταθμό. Το περιστατικό κλονίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην ιδιωτική παιδεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast στη συγκεκριμένη περιοχή, επιθεωρητής για έλεγχο στο σημείο έχει να φανεί τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προσήγαγε τον οδηγό, ο οποίος πέρασε αυτόφωρο, όπως προσήγαγε και τον συνοδό στο σχολικό λεωφορείο, μια βρεφονηπιακό, την διευθύντρια και την ιδιοκτήτρια του σταθμού. Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Η μητέρα του κοριτσιού μιλώντας για την περιπέτεια του παιδιού ευχαρίστησε τη βρεφονηπιοκόμο και όπως είπε χαρακτηριστικά της χρωστάει τη ζωή του παιδιού της και θα της χρωστάει για πάντα.

Tropaio: Εδώ τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!!