Νηπιαγωγείο: Είναι εντελώς ακατάλληλο για φιλοξενία παιδιών

Εικόνες ντροπής από νηπιαγωγεία στη Θεσσαλονίκη με σκαλωσιές και κορδέλες τριγύρω που θυμίζουν περισσότερο εργοτάξιο φέρνει στο φως το Live News.

Συγκεκριμένα δεκάδες παιδιά φτάνουν καθημερινά στο 106ο και 107ο νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη και όπως καταγγέλουν οι γονείς δεν υπάρχει χώρος να βγουν για το διάλειμμα.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν «όλη την ημέρα είναι μέσα, δεν βγαίνουν καθόλου έξω. Τα παιδιά από τις 8 μέχρι τις 4 είναι κλεισμένα μέσα».Ο χώρος που στεγάζονται τα δύο νηπιαγωγεία είναι ένα ισόγειο, που λειτουργούσε ως κατάστημα, το οποίο αυταπόδεικτα είναι εντελώς ακατάλληλο για φιλοξενία παιδιών.

Ένας χώρος κλειστός χωρίς εξαερισμό και τα παιδάκια συνέχεια μέσα. Τα παιδιά όχι μόνο δεν απολαμβάνουν σε εξωτερική αυλή το διάλλειμά τους, αλλά και ο εξαερισμός τον αιθουσών είναι ανεπάρκης, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Επιπλέον, το νηπιαγωγείο στερείται ακόμα και την καθαρίστρια. Η κ. Ιωάννα Κοσμοπούλου, αντιδήμαρχος Παιδείας Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι «προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το κενό με ίδιους πόρους του
Δήμου Θεσσαλονίκης, δηλαδή κάποιες καθαρίστριες μερικής να τις επεκτείνουμε σε ωράριο πλήρους.

Σχετικά με το αίτημα να μεταφέρονται τα παιδιά στον πλησιέστερο προαύλιο χώρο, ανέφερε «αυτό που σκεφτήκαμε για να το αντιμετωπίσουμε άμεσα είναι να γίνει ένα αίτημα στο όμορο δημοτικό σχολείο, ώστε να μπορούν να προαυλίζονται εκεί κάποιες ώρες και να μην συμπίπτουν με τα παιδιά του δημοτικού. Τα παιδιά προς το παρόν συνεχίζουν να μένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου μέσα στις αίθουσες, με τους γονείς να μην εφησυχάζουν».