«Ξεκίνημα μιας μεγάλης διαδρομής για το Λαύριο»

Tropaio: ΠΑΟΚ – Λαύριο 73-89: Ο Βασίλης Μουράτος… έκοβε και ο Τάισον Κάρτερ… έραβε και το Λαύριο έφυγε με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στους 28 πόντους ο Αμερικανός, στους 14 με 10 ασίστ ο αρχηγός του Λαυρίου. Καταλύτης ο Σμιθ με 22 πόντους!
Το Λαύριο ήταν επιβλητικό. Βγαλμένο από την περσινή, μαγική σεζόν. Το σημείο αναφοράς στην ιστορία του. Η πρεμιέρα, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε έναν κακό ΠΑΟΚ, είχε τρία σημεία αναφοράς. Τρία πρόσωπα. Τρεις πυλώνες.

Ο Τάισον Κάρτερ ήρθε να θυμίσει τον περσινό… MVP του Λαυρίου. Πήρε την ομάδα του από το… χέρι και με 28 πόντους (12/16 σουτ) πρόσφερε λύσεις. Ο Βασίλης Μουράτος μπορεί να μην έφτασε στα επιθετικά στάνταρ του συμπαίκτη του (14π.), αλλά δεν σταμάτησε να μοιράζει ασιστ (10).

Μετά τα μισά του αγώνα, στην εξίσωση προστέθηκε και ο απίθανος Τζέρι Σμιθ. Τι έκανε ο Αμερικανός γκαρντ; Μέχρι το 22′ είχε 4 πόντους. Και τελείωσε το ματς με 22!

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ασύνδετος. Και στην άμυνα και στην επίθεση. Στο τέλος παραδόθηκε, μετρώντας 16 λάθη, αλλά δεν ήταν τα σφάλματα που του στοίχισαν το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο είχε μόλις 7 και είχαν πίσω σταθερά με διψήφια διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ… πλήρωσε το ξεκίνημα της 2ης περιόδου, όταν ο Άρης Λυκογιάννης ζητούσε επιτακτικά ηρεμία και έβλεπε στο παρκέ πανικό, γρήγορες και κακές επιθέσεις. Και καμία συνέπεια στις επιστροφές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λαύριο πήρε 12 πόντους στον αιφνιδιασμό και με 11/31 τρίποντα δεν ήταν τόσο δύσκολο να επιβληθεί.Tropaio:
Εδώ τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!!