Δραματικό μήνυμα Πούτιν για τον κορονοϊό: Η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολη

«Οι νοσούντες ξεπερνούν τους 40.000 το εικοσιτετράωρο. Αυτό δεν υπήρξε ποτέ», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος

Πολύ δύσκολη η κατάσταση με την διάδοση του κορονοϊού στη Ρωσία, ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος αριθμός νοσούντων, δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν

Η κατάσταση που παρατηρείται με την διάδοση του κορονοϊού στην Ρωσία είναι πολύ δύσκολη, τέτοιος αριθμός νοσούντων δεν υπήρξε ποτέ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια σύσκεψης επί στρατιωτικών θεμάτων.

«Στην χώρα μας διαμορφώνεται μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι νοσούντες φθάνουν τους 40.000, περισσότερους από 40.000 (το εικοσιτετράωρο). Αυτό δεν υπήρξε ποτέ» δήλωσε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνεχισθεί η καταπολέμηση του κορονοϊού. Κατά την άποψή του, αυτό είναι σημαντικό για όλους τους πολίτες και για τις ένοπλες δυνάμεις «είναι σημαντικό δύο και τρεις φορές», καθώς από αυτό εξαρτάται η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέθεσε στο υπουργείο Άμυνας να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στις ιατρικές πολιτικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της πανδημίας και αν χρειαστεί να συμβάλει στην ανέγερση ιατρικών εγκαταστάσεων ταχείας κατασκευής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.