Μητροπολίτης Ξάνθης: Να ακούτε τους γιατρούς – Υπάρχουν ιερείς που πήραν ανθρώπους στο λαιμό τους

Τropaio:Πράβο στο Μητροπολίτη! Καθένας από μας θα πρέπει να βασιστεί στο συναίσθημά του και στη λογική του, προκειμένου να διακρίνει ποιο είναι στην εκάστοτε δεδομένη στιγμή το ηθικό χρέος του. Υπάρχουν άνθρωποι της εκκλησίας που είναι υπεύθυνοι με υπεύθυνο λόγο.

Μητροπολίτης:«Πέρασα κορονοϊό σαν μια ελαφριά γρίπη»
Τη θέση του υπέρ των μέτρων για τον κορονοϊό επανέλαβε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, στο περιθώριο της υποδοχής των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

«Η Βόρεια Ελλάδα και η περιοχή μας βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο από την πανδημία. Ο κορονοϊός έστειλε εκατομμύρια ανθρώπους στον ουρανό, καθήλωσε στα Νοσοκομεία εκατομμύρια ανθρώπους και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Το πιο σημαντικό όμως και πιο επικίνδυνο είναι ότι ο ιός μας έχει διχάσει, σαν κοινωνίες αλλά ακόμη και σαν οικογένειες. Βέβαια εγώ δεν είμαι αρμόδιος, ούτε κανένας ρασοφόρος είναι αρμόδιος να μιλήσει για ιατρικά θέματα. Μιλάμε για πνευματικά θέματα. Αν έρθει κάποιος και μου πει να κάνω το εμβόλιο ή να μην το κάνω; Ξέρετε τι απαντάω εγώ; Ρωτήστε τον γιατρό σας. Εκείνος ξέρει το ιστορικό σας, ξέρει τι έχετε και εκείνος θα σας συστήσει τι να κάνετε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.
Tropaio: Εδώ τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!!